Informācija par personas datu apstrādi

Ar šo paziņojumu vēlamies ikvienu indivīdu informēt par personas datu apstrādes nolūkiem, apjomu, aizsardzību, apstrādes termiņu un datu subjekta tiesībām apstrādājot personas datus.

 

Satura rādītājs:

1. Izmantotā terminoloģija.

2. Informācija, kura attiecas uz ikvienu datu apstrādes procesu un nolūku.

3. Personas datu apstrādes procesu apraksti, datu apstrādes nolūki un tiesiskie pamatojumi

        3.1. Ar Vietnes apmeklēšanu (atvēršanu) saistītais Personas datu apstrāde.

        3.2. Sīkdatnes.

        3.3. Ar jautājumu, ierosinājumu vai sūdzību izteikšanu saistīta datu apstrāde.

        3.4. Datu saņemšana nolūkā nodrošināt saimniecisko darbību.

        3.5. Ar tiesiskas un pārredzamas sadarbības nodrošināšanu saistīta datu apstrāde.

        3.6. Ar personāla atlasi saistītā datu apstrāde.

        3.7. Citas pārziņa veiktās datu apstrādes (vispārīga informācija, detalizēta informācija ir pieejama)

4. Cita informācija.

1. Izmantotā terminoloģija

1.1. Pārzinis: SIA “Severstal Distribution”, reģistrācijas Nr.40003001968, adrese: Starta iela 13, Rīga, Latvija, elektroniskā pasta adrese: ds.latvia@severstal.com

1.2. Vietne: Pārziņa uzturēta internet tīmekļa vietne https://distribution.severstal.com  

1.3. Personas dati: jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisku personu; identificējama fiziska persona ir tāda persona, kuru var tieši vai netieši identificēt, pamatojoties uz identifikatoru. Piemēram, identifikators var būt identificējamās personas vārds, uzvārds, identifikācijas numurs, identifikators informācijas sistēmās vai viens vai vairāki minētajai fiziskajai personai raksturīgi fiziskās, fizioloģiskās, ģenētiskās, garīgās, ekonomiskās, kultūras vai sociālās identitātes faktori;

1.4. Datu subjekts: dzīva fiziska persona, kuras Personas datus apstrādā Pārzinis noteikta mērķa sasniegšanai; piemēram, Datu subjekts ir Vietnes apmeklētājs;

1.5. Personas datu apstrāde:  jebkādas darbības ar Datu subjekta Personas datiem, ieskaitot, bet ne tikai, datu ievākšanu, datu glabāšanu, datu pārsūtīšanu, datu modificēšanu, datu izmantošanu un datu dzēšanu.

1.6. Datu apstrādes nolūks: mērķis, kuru ir paredzēts sasniegt Pārzinim veicot Datu subjekta Personas datu apstrādi.

1.7. Regula: Eiropas Vispārīgā datu aizsardzības regula Nr. 679/2016, kas piemērojama visās dalībvalstīs no 2018. gada 25. maija.

 

2.   Informācija, kura attiecas uz ikvienu datu apstrādes procesu un nolūku

2.1. Personas datu aizsardzības speciālists: Pārzinis ir norīkojis personas datu apstrādes speciālistu Arni Pukstu, kontaktinformācija saziņai datu aizsardzības jautājumos - privacy.lv@severstal.com (Latvijas Republikā sertificēto datu aizsardzības speciālistu sarakstu skat. https://www.dvi.gov.lv/lv/media/229/download

 

2.2. Datu apstrādes veicēji (datu saņēmēji):

        2.2.1. Pārziņa darbinieki, saskaņā ar viņu amata pienākumiem, kas izriet no darbinieku darba tiesiskajām attiecībām ar Pārzini;

        2.2.2. ārpakalpojuma sniedzēji, kurus ar Pārzini saista līgumiskās attiecības, kas nosaka personas datu aizsardzības kārtību – tā paredz, ka Datu subjekta Personas dati var tikt apstrādāti tikai saskaņā ar Pārziņa sniegtajiem norādījumiem un nedrīkst tikt izmantoti citiem Datu apstrādes nolūkiem;

        2.2.3. valsts un pašvaldību institūcijas, tajā skaitā, tiesībaizsardzības iestādes, atbilstoši normatīvajiem aktiem nodrošinot juridiskā pienākuma izpildi un pēc attiecīga pieprasījuma nododot Personas datus; kā arī situācijās, kurās datu nodošana ir saistīta ar Pārziņa tiesiskajām interesēm, piemēram, lai celtu, īstenotu vai aizstāvētu tiesiskās prasības;

        2.2.4. īpašos gadījumos, par kuriem Datu subjekts tiks informēts papildus datu ievākšanas vai iegūšanas procesa laikā, datu apstrādē var būt iesaistīts arī kopīgs pārzinis – situācijās, kad kopīgi ar Pārzini Datu apstrādes nolūks attiecas arī uz kādu citu organizāciju.

        2.2.5. trešās personas situācijās, kurās datu saņemšana ir šo trešo personu vai Pārziņa viennozīmīgas leģitīmās intereses, piemēram, bet ne tikai, veicot piegādes uz vietu, kurā ir ierobežota piekļuve teritorijai, tiek nodoti transporta līdzekļa vadītāja dati, attiecīgas piekļuves nodrošināšanai.

 

2.3. Datu apstrādes veids: Pārzinis, veicot Personas datu apstrādi, izmanto tehniskos resursus, tomēr ikvienā situācijā, kurā attiecībā pret Datu subjektu ir jāpieņem kāds lēmums, to vienmēr dara cilvēks un Pārzinis neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu Regulas izpratnē.

 

2.4. Datu nodošana uz trešo valsti (valsti, kas nav Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās Zonas dalībvalsts): Pārzinis ietilpst starptautiskā uzņēmumu grupā Severstal, kuras tehniskie resursi tiek uzturēti arī trešajā valstī – Krievijas Federācijā. Tādēļ ir iespējama apstrādāto Personas datu nodošana uz valsti, kas nav Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās Zonas dalībvalsts. Tiesiskās garantijas Datu subjekta tiesību īstenošana tiek nodrošināta ar starp Pārzini un attiecīgajiem tehnisko resursu pārvaldītājiem trešajā valstī ir noslēgtas vienošanās, atbilstoši Eiropas Komisijas apstiprinātām standarta datu aizsardzības klauzulām. Tāpat atsevišķos gadījumos datu nodošana uz trešo valsti var tikt veikta, nolūkā veikt darbības pirms līguma saistību nodibināšanas vai esošu līgumisku saistību izpildei vai ar atsevišķu Datu subjekta piekrišanu. Datu subjekti tiks īpaši brīdināti situācijās, kurās ar līguma saistībām vai pamatojoties uz piekrišanu dati tiks nodoti uz trešo valsti.

 

2.5. Tiesības iesniegt sūdzību: Ikvienā situācijā, kurā Datu subjekts uzskata, ka Pārzinis, veicot Personas datu apstrādi, ir pārkāpis viņa tiesības, Datu subjekts ir tiesīgs sūdzēties uzraudzības iestādē pēc savas izvēles. Pārzinim, kas darbojas Latvijas Republikas teritorijā, vadošā uzraudzības iestāde ir Datu valsts inspekcija (tīmekļa vietnes adrese – www.dvi.gov.lv).

 

2.6. Datu subjekta tiesības: Regulā noteiktos gadījumos Jums kā Datu subjektam ir noteiktas tiesības, kuru realizāciju Pārzinis nodrošina:

        2.6.1. Piekļuve personas datiem – Jums kā Datu subjektam ir tiesības pieprasīt apstiprinājumu no mums (šeit un turpmāk – “mēs” nozīmē “Pārzinis”), vai mēs veicam Jūsu Personas datu apstrādi, un, gadījumos, kad tā tiek veikta, pieprasīt piekļuvi apstrādātajiem Personas datiem. Lai īstenotu iepriekš minētās tiesības, lūdzu, iesniedziet rakstveida iesniegumu;

        2.6.2. Personas datu labošana - Ja Jūs uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt mums veikt Jūsu datu labošanu. Lai īstenotu iepriekš minētās tiesības, lūdzu, iesniedziet rakstveida iesniegumu;

        2.6.3. Piekrišanas atsaukšana – gadījumos, kad mēs apstrādājam Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Lai īstenotu iepriekš minētās tiesības, lūdzu, iesniedziet rakstveida iesniegumu.

Ņemiet vērā, ka piekrišanas atsaukums neietekmē datu apstrādi, kura ir veikta pirms piekrišanas atsaukuma, kā arī datu apstrāde var būt radījusi tiesības leģitīmai interesei vai pienākumu, pamatojoties uz likumu, Jūsu personas datus turpināt apstrādāt;

Ņemiet vērā! Īpašs brīdinājums par piekrišanas atsaukumu situācijās, kurās piekrišana dota sīkdatņu apstrādei – Jums kā Datu subjektam ir tiesības jebkurā brīdī izdzēst sīkdatnes no Jūsu iekārtas; šāda darbība ir pielīdzināma piekrišanas atsaukumam; Pārzinim nav tehnisku iespēju veikt sīkdatņu dzēšanu Jūsu iekārtā!

        2.6.4. Iebilšana pret apstrādi, pamatojoties uz tiesiskajām interesēm – Jums ir tiesības iebilst pret personas datu apstrādi, kurus apstrādājam, pamatojoties uz mūsu tiesiskajām interesēm (tiesiskais pamatojums tādai Personas datu apstrādei – atbilstoši Regulas 6.panta 1.punkta f)apakšpunktam). Lai īstenotu iepriekš minētās tiesības, lūdzu, iesniedziet rakstveida iesniegumu; Ņemiet vērā! Mēs turpināsim apstrādāt Jūsu datus pat tad, ja būsiet iebildis pret to, ja mums būs pārliecinoši motivēti iemesli turpināt datu apstrādi.

        2.6.5. Datu dzēšana – Jums ir tiesības prasīt mums dzēst Jūsu personas datus, tomēr tas neattiecas uz gadījumiem, kad likums pieprasa mums datus saglabāt. Lai īstenotu iepriekš minētās tiesības, lūdzu, iesniedziet rakstveida iesniegumu;

        2.6.6. Apstrādes ierobežošana – Jums ir tiesības pieprasīt mums ierobežot Jūsu Personas datu apstrādi. Lai īstenotu iepriekš minētās tiesības, lūdzu, iesniedziet rakstveida iesniegumu;

        2.6.7. Datu pārnesamība – Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citam datu pārzinim (t.s., “datu pārnesamība”). Šīs tiesības ietver tikai tos datus, ko esat sniedzis mums, pamatojoties uz savu piekrišanu vai līgumu, un gadījumos, ja apstrāde tiek veikta ar automatizētiem līdzekļiem. Lai īstenotu iepriekš minētās tiesības, lūdzu, iesniedziet rakstveida iesniegumu mums.

 

2.7. Ņemiet vērā! Atsevišķos gadījumos kāda no Jūsu kā Datu subjekta tiesībām var nebūt īstenojama, tomēr jebkurā situācijā, Jūs saņemsiet motivētu atbildi no Pārziņa Regulā noteiktajos termiņos, kas atkarībā no situācijas ir viens vai trīs mēneši no iesnieguma iesniegšanas brīža.

 

2.8. Mēs savā darbībā ievērojam ar Regulu nostiprinātos datu aizsardzības principus, jo īpaši pārskatatbildības principu:

        2.8.1. Ievācot Jūsu personas datus, mēs rīkojamies kā krietnam un gādīgam saimniekam pieklājas, un datus apstrādājam tikai konkrēto nolūku sasniegšanas vajadzībām, nenodot datus neviena citai personai, izņemot, ja pastāv likumā noteikta vai ar līgumu nodibināta situācija, kura tiek attiecīgi dokumentēta;

        2.8.2. Mēs regulāri izvērtējam ievāktos un glabātos, kā arī iegūtos un nodotos Personas datus un, pārliecināmies, ka datu kategorijas un datu glabāšanas notiek saskaņā ar nepieciešamību sasniegt attiecīgos nolūkus;

        2.8.3. Mēs esam vērsti uz sadarbību, tādēļ, saņemot no Datu subjekta, pamatotus iebildumus, priekšlikumus vai cita veida informāciju, veiksim attiecīgas korekcijas Personas datu apstrādē, kā arī saistošajā dokumentācijā un citos ar Personas datu apstrādi saistītajos aspektos, piemēram, izvēlnēs Vietnē.

 

2.9. Lai nodrošinātu godīgu un pārredzamu datu apstrādi, aicinām Datu subjektu ievērot, ka:

        2.9.1. Ikvienā Personas datu sniegšanas gadījumā, Datu subjekta pienākums ir sniegt tikai derīgus un patiesus personas datus un tikai tādus datus, kas ir atbilstoši un nepieciešami datu apstrādes mērķu izpildei, piemēram, atbilstoši iepriekš norādītajām lauku vērtībām vai attiecīgajam pieprasījumam;

        2.9.2. Gadījumā, ja sadarbības laikā vai saprātīgā laika periodā pēc tam, attiecīgie Datu subjekta dati mainās, Datu subjektam ir pienākums informēt Pārzini par attiecīgo datu kategoriju izmaiņām;

 

2.10. Saziņa: ja Jums kā Datu subjektam rodas jebkādi jautājumi par savu Personas datu apstrādi, lūgums sazināties ar Pārzini, izmantojot iepriekš norādītos Pārziņa kontaktus.

 

3.   Personas datu apstrādes procesu apraksti, datu apstrādes nolūki un tiesiskie pamatojumi          

3.1. Ar Vietnes apmeklēšanu (atvēršanu) saistītais Personas datu apstrāde

        3.1.1. Process: Pārzinis veic Personu datu apstrādi, lai nodrošinātu Vietnes darbību, tajā skaitā, ievāc un saglabā tehnisko informāciju par pieslēgumu (piemēram, pieslēguma IP adrese, pieslēguma datums un laiks);

        3.1.2. Nolūks un Tiesiskais pamatojums: Pārziņa leģitīmā interese (Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts) uzturēt Vietni, informēt sabiedrību par Pārziņa darbībai svarīgām norisēm un sadarbības iespējām, kā arī nodrošināt Vietnes drošību – atklāt, izvērtēt, konstatēt un novērst tehniskas problēmas vai trešo personu prettiesisku rīcību.

        3.1.3. Piezīme! Ņemot vērā faktu, ka Vietni var apmeklēt ikviens indivīds (tajā skaitā, bērns vai persona ar ierobežotu rīcībspēju), kā arī ikviena indivīda rīcība var radīt kaitējumu Pārziņa interesēm, Pārzinis nepārbauda konkrētā Vietnes apmeklētāja vecumu, bet saglabā tehnisko informāciju par pieslēgumu un notikumiem, saistībā ar konkrēto pieslēgumu. Glabāšanas ilgums nepārsniedz 10 gadus, jo prasījuma tiesības, kuras Pārzinim veidojas, var būt dažādās, tādējādi Pārzinis piemēro ilgāko normatīvajos aktos noteikto noilguma termiņu. Par prettiesisku bērna vai ierobežotas rīcībspējas personu veikto nodarījumu atbild bērna vecāki vai attiecīgie, likumā noteiktajā kārtībā ieceltie, pārstāvji, bet bērniem, kuriem ir vismaz 14 gadu, administratīvā un krimināltiesiskā atbildība iestājas patstāvīgi.

        3.1.4. Jāņem vērā! Pārziņa resursi ir izvietoti valstī, kura nav Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalsts, un ikviens ar Vietnes atvēršanu saistīts datu apstrādes gadījums nozīmē personas datu nodošanu uz trešo valsti!

              

3.2. Sīkdatnes

        3.2.5. Attiecībā par Pārziņa veikto datu apstrādi izmantojot sīkdatņu mehānismu, detalizēta informācija ir sniegta šeit: https://distribution.severstal.com/lat/about/cookie-policy/. Vispārīga informācija:

        3.2.6. Pārzinis izmanto tehniski nepieciešamas sīkdatnes, kuras Vietnes apmeklētāja iekārtā tiek uzstādītas automātiski – tiesiskais pamatojums ir Pārziņa leģitīmā interese nodrošināt Vietnes darbību;

        3.2.7. Pārzinis izmanto citas sīkdatnes, tajā skaitā, analītiskās, statistikas un mārketinga nolūkiem nepieciešamās. Vietnes apmeklētāja iekārtā šīs sīkdatnes tiek ievietotas tikai pēc piekrišanas saņemšanas.

        3.2.8. Sīkdatnes jebkurā brīdī Vietnes apmeklētājs var izdzēst no savas iekārtas – tādā gadījumā, izpildoties iepriekšminētajiem nosacījumiem (3.2.1. un 3.2.2.), sīkdatnes tiks uzstādītas no jauna, apmeklējot Vietni.

 

3.3. Ar jautājumu, ierosinājumu vai sūdzību izteikšanu saistīta datu apstrāde

Datu subjekts, izmantojot Vietnē izvietoto kontaktu formu vai citus saziņas kanālus (piemēram, e-pasts) iesniedz attiecīgu informāciju vai uzdod jautājumu Pārzinim. Iesniedzot datus jāņem vērā sekojoši apstākļi:

        3.3.1. tiesiskais pamats - mūsu leģitīmā interese (atbilstoši Regulas 6.panta 1.punkta f)apakšpunktam) uzzināt Jūsu viedokli, lai sniegtu Jums atbildi vai spētu labāk Jūsu vēlmēm pielāgot Vietni, piedāvājumus, komunikāciju u.tml.;

        3.3.2. kontaktinformācija (vārds, uzvārds, e-pasts, tālrunis) ir nepieciešama, lai mēs spētu sagatavot Jums atbildi, kā arī, lai Jums būtu iespējams realizēt savas datu subjekta tiesības; citiem mērķiem Jūsu sniegtā kontaktinformācija netiks izmantota;

        3.3.3. Vispārīgā gadījumā mēs uz Jūsu jautājumu atbildi sniegsim ne vēlāk, kā viena mēneša laikā.

 

3.4. Datu saņemšana nolūkā nodrošināt saimniecisko darbību

Datu subjekts kā Pārziņa klients vai piegādātājs (vai Pārziņa klienta vai piegādātāja darbinieks, pārstāvis vai kontaktpersona, saistībā ar Datu subjekta amata vai citiem profesionāliem pienākumiem) nodod Personas datus, nolūka noslēgt līgumu, veikt, saņemt un izpildīt preču vai pakalpojumu pasūtījumus, iesniegt un izskatīt ierosinājumus, pretenzijas vai sūdzības, nodrošināt preču piegādi, saņemt informāciju, uzdot jautājumu, sazināties par saņemtu pakalpojumu izmantošanu saistītiem jautājumiem u.tml. situācijās.

Tipiski datu ievākšana tiek veikta, izmantojot e-pastu, tālruņus, un citus oficiālus Pārziņa saziņas kanālus, piemēram MS Skype vai MS Teams, kā arī Pārziņa Vietnē izvietotas informācijas ievada formas. Nododot datus šiem nolūkiem, ir jāievēro sekojoši kritēriji:  

        3.4.1. Datu apstrādes tiesiskais pamatojums ir līguma saistību izpilde vai datu subjekta vēlme šādu līgumu (piemēram, pakalpojuma saņemšanas līgumu u.tml.) noslēgt (tajā skaitā, iestāties faktiskās līgumiskās attiecības, kurās Puses vienojušās par darījuma būtiskajām sastāvdaļām, proti, pakalpojumu, tā cenu, izpildes vietu un laiku), kā arī Pārziņa leģitīmā interese nodarboties ar uzņēmējdarbību, rīkojoties atbilstoši situācijai:

                3.4.1.1. situācijās, kurās Datu subjekts ir fiziska persona, Personas datu apstrāde tiek veikta Pārziņa leģitīmo interešu nodrošināšanai (Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts) un tiesiska darījuma noslēgšanai un izpildei (Regulas 6. panta pirmās daļas b) apakšpunkts);

                3.4.1.2. situācijās, kurās Datu subjekts ir juridiskās personas pārstāvis, Personas datu apstrāde tiek veikta pārziņa un Datu subjekta pārstāvēto uzņēmumu leģitīmo interešu nodrošināšanai (Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts), proti, datu apstrāde tiek veikta tādēļ, lai rezultātā tiktu noslēgts tiesisks darījums;

                3.4.1.3. situācijās, kurās Datu subjekts ir juridiskās personas kontaktpersona, Personas datu apstrāde tiek veikta, pamatojoties uz Pārziņa pienākumu, izpildīt līgumu (Regulas 6. panta pirmās daļas b) apakšpunkts), un uz datu subjekta un tā darba devēja vai pasūtītāja savstarpējām līgumiskām attiecībām, piemēram, darba līgums, autoratlīdzības līgums, uzņēmuma līgums, kas noslēgts ar konkrēto juridisko personu.

        3.4.2. Lai sasniegtu šo datu apstrādes nolūku, no Datu subjekta tipiski ir nepieciešami šādi personas dati:

                3.4.2.1. personas vārds, uzvārds, kontaktinformācija (adrese, tālruņa Nr. un e-pasts) – šie dati tiks izmantoti komunicējot ar konkrēto personu, saistībā ar attiecīgo pakalpojumu sniegšanu, piemēram, būtiskām niansēm konkrētā pakalpojuma nodrošināšanā, jebkādām izmaiņām, u.tml.;

                3.4.2.2. personas kods, bankas konts un adrese – nepieciešami tiesiskas līguma noslēgšanai, kā arī korekta, grāmatvedības prasībām atbilstoša rēķina izrakstīšanai, it īpaši tad, ja fiziskā persona ir ar nodokļu maksātāja statusu, kā arī specifiskos, normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos;

                3.4.2.3. ja Datu subjekts ir juridiskās personas pārstāvis vai kontaktpersona, tad papildus nepieciešama informācija par juridisko personu, nosaukumu, reģistrācijas numuru, PVN maksātāja reģistrācijas numuru, bankas kontu un adresi, taču nav nepieciešams personas kods;

                3.4.2.4. tāpat šī nolūka sasniegšanai tiek apstrādāta informācija par preci, pakalpojumu, piegādes veidu, laiku un vietu, u.c.

 

                Jāņem vērā!

        3.4.3.   Lai nodrošinātu preces piegādi vai pieņemšanu, u.c. līdzīgos gadījumos, informācija var tikt nodota trešajām pusēm, tajā skaitā arī pusēm, kuras atrodas trešajā valstī! Ikviena datu nodošana vienmēr tiek veikta tikai nodrošinot Datu subjekta intereses un saskaņā ar normatīvo aktu prasībām.

        3.4.4.   Visi dati, kas saistīti ar līgumattiecību nodibināšanu un izpildi var tikt nodoti Pārziņa auditoriem, apdrošinātājiem, kredītiestādēm, konsultantiem un citiem līdzīgiem saņēmējiem īpaši situācijas, kad līgums tiek lauzts vai nepienācīgi izpildīts.

 

3.5. Ar tiesiskas un pārredzamas sadarbības nodrošināšanu saistīta datu apstrāde

Pirms biznesa attiecību nodibināšanas un darījumu izpildes procesā Pārzinis izvērtē savu darījuma partneri nolūkā izvairīties no darījumiem, kuri pēc sava rakstura var būt saistīti ar finanšu, korupcijas, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas (AML), sankciju vai reputācijas riskiem, tajā skaitā:

        3.5.1. Tiek izpildītas “zini savu klientu” (KYC) procedūras izvērtējot darījuma partnera atbilstību godīgas komercprakses, konkurences un biznesa vešanas principiem;

        3.5.2.   Tiek veikts klienta (juridiskās personas) kredītspējas, reputācijas un uzticamības novērtējums nolūkā izvērtēt darījuma apmaksas noteikumus, kredīta limita piešķiršanu, tā apmēru u.c.

        3.5.3.   Tiek veikta darījuma partnera un tā patiesā labuma guvēja (ja tām ir būtiska ietekme attiecīgajā uzņēmumā) izvērtēšana, nolūkā ievērot starptautisko un Latvijas Republikas noteikto sankciju un citu ierobežojumu īstenošanu;

        3.5.4.   Datu iegūšanas veids –

                3.5.4.1. Datu iegūšana no datu subjekta, vai ar datu subjektu saistītās juridiskās personas.

                3.5.4.2. Datu iegūšanā no dažādiem publiskiem reģistriem (piemērām uzņēmumu reģistrs, nodokļu dienesta publiskā datu bāze u.c.) un specializētiem informācijas resursiem (piemērām kredītinformācijas biroji, inkaso datu bāzes, privātdetektīvu biroji u.c.)

                3.5.4.3. Datu iegūšanā no plašsaziņas līdzekļiem un izmantojot meklēšanas platformas interneta vidē (piemēram Google, Yandex, Bing, Yahoo u.c.)

        3.5.5. Tiesiskais pamatojums  - Pārzina leģitīmā interese veikt ilgtspējīgu uzņēmējdarbību nodrošinot Pārziņa atbilstību normatīvo aktu prasībām un augstiem ētikas standartiem, kā arī nodrošināt pierādījumus kontrolējošām institūcijām.

        3.5.6. Svarīgi! Pamata mērķis minētajām datu apstrādēm ir izvērtēt attiecīgu juridisku personu, taču vērtēšanas procesā tiek iegūti dati par saistītām fiziskām personām.

        3.5.7. Personas datu veidi – visi personas dati, kuri norādīti 3.4.punkta apakšpunktos un fiziskās personas tiešā vai pastarpināta saistība ar juridisko personu, daļu vai akciju apmērs un ietekmes/kontroles pakāpē attiecīgajā organizācijā.

 

3.6. Ar personāla atlasi saistītā datu apstrāde

Sniedzot datus ar nolūku pieteikties izsludinātai vakancei vai piedāvāt Pārzinim savu kandidatūru gadījumā, ja attiecīga vakance tiks izsludinātā nākotnē (attiecas arī uz prakses nodrošināšanas pieteikumiem) jāievēro šādi kritēriji:

        3.6.1. Personas datu apstrāde norādītajam nolūkam tiks veikta tikai tad, ja Pārzinis būs saņēmis attiecīgu pieteikumu vai Datu subjekts būs iesniedzis attiecīgu pieteikumu vai izveidojis profilu kādā no Pārziņa sadarbības partneru – personāla atlases uzņēmumu – vietnēm;

        3.6.2. Pārzinis var saņemt informāciju arī no trešās puses, parasti nodarbinātības veicināšanas vai prakses organizēšanas organizācijas, piemēram, Nodarbinātības valsts aģentūras vai mācību iestādēm;

        3.6.3. Pārzinis informē, ka var uzrunāt datu subjektu karjeras attīstībai izveidotā sociālajā tīklā, piemēram, LinkedIn, un komunikāciju turpinās iegūstot Datu subjekta piekrišanu turpmākai datu apstrādei.

        3.6.4. Lai veiktu atlases procesu, pārzinim tipiski ir nepieciešama šāda informācija:

                3.6.4.1. Datu subjekta un/vai Datu subjekta likumiski aizbilstamā vārds un uzvārds, kā arī kontaktinformācija (Personas datu kategoriju piemēri: e-pasta adrese, tālruņa numurs, sociālo tīklu konts, fiziskā atrade);

                3.6.4.2. Informācija par Datu subjekta izglītību (t.sk. pabeigtie kursi, iegūtie sertifikāti), vai prakses gadījumā informācija par iegūstamo kvalifikāciju;

                3.6.4.3. Datu subjekta profesionālā pieredze vai prakses gadījumā informācija par nepieciešamo prakses programmu;

                3.6.4.4. Vakances (prakses vietas), kurām tiek virzīts pieteikums vai kuras būtu vēlamas;

                3.6.4.5. Citas prasmes, atbilstoši vakancei, uz kuru Datu subjekts ir pieteicies, piemēram, Valodas zināšanas, informācijas tehnoloģiju zināšanas, iekārtu, agregātu vadības iemaņas un speciālās tiesības darboties ar tiem u.tml.

        3.6.5. Datu apstrādes tiesiskais pamatojums ir datu apstrāde procesā, kas ir nepieciešams, lai, izvērtējot kandidātu, ar to iespējams noslēgtu darba līgumu – atbilstoši Regulas 6.panta 1.punkta b)apakšpunktam. Ņemiet vērā – pieteikšanās vakancei negarantē, ka Pārzina un Datu subjekta starpā tiks noslēgts attiecīgs darba līgums, tomēr datu apstrāde ir obligāti nepieciešams kritērijs, lai darba tiesiskās attiecības pozitīva atlases procesa gadījumā tiktu nodibinātas!

        3.6.6. Datu apstrādes termiņi:

                3.6.6.1. Pamata datu apstrādes nolūkam – personāla vai prakses atlasei - datu apstrādes termiņš ir konkrētā mērķa sasniegšana, kas tipiskā gadījumā nozīmē personāla vai prakses atlases procesa noslēgumu;

                3.6.6.2. Papildus nolūki

                        a) pārziņa likumīgās intereses nodrošināšana varbūtējam tiesas vai ārpustiesas procesam, (tiesiskais pamatojums Personas datu apstrādei ir Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts kontekstā ar Darba likuma 34.panta pirmo daļu), apstrādes ilgums 5 mēneši vai, ja tiesvedības process ir sācies – līdz procesa beigām (piebilde: gadījumā, ja Datu subjekts būs atsūtījis pieteikumu pēc savas izvēles, nevis, atsaucoties konkrētam amata vai prakses vietas sludinājumam, minētais laika tecējums sāksies no personas datu iesūtīšanas brīža);

                        b) gadījumā, ja Pārzinis nevarēs piedāvāt atbilstošu vakanci, prakses vietu, vai cits kandidāts būs izrādījies piemērotāks, Personas datu apstrāde tiks veikta 3 (trīs) mēnešus no izsludinātās vakances (prakses vietas) konkursa beigu termiņa, izņemot, ja datu subjekts būs iebildis tādai datu apstrādei(tiesiskais pamatojums Personas datu apstrādei ir Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts) nolūkā efektīvi aizpildīt brīvās štata vietas;

                        c) Darba tiesisko attiecību vai prakses attiecību nodibināšanai – informācija tiks apstrādāta pamatojoties uz Darba likumā un citos normatīvajos aktos noteiktajiem datu apstrādes termiņiem, lai pārzinis varētu izpildīt likumā noteiktos pienākumus.

  

3.7. Citas pārziņa veiktās datu apstrādes (vispārīga informācija, detalizēta informācija ir pieejama uzrakstot datu subjekta pieprasījumu)

Nr.

Procesa apraksts

Datu apstrādes nolūki un apstrādātie personas dati

Datu apstrādes tiesiskais pamatojums

3.7.1.               

Teritorijas un telpu video novērošanas veikšana

a) Teritorijas piekļuves kontrole un īpašuma tiesību aizsardzība

b) darbinieku un trešo personu dzīvības un veselības aizsardzība;

c) dienesta pārbaužu veikšana par darbinieku vai trešo personu rīcību.

Apstrādātie personas dati:

Ikviena (apmeklētāja, klienta, klienta pārstāvja, darbinieka) vizuālie dati par rīcību(videoieraksts).

Pārziņa leģitīmā interese (Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts) – aizsargāt īpašumu kā arī atklāt aizskāruma vai kaitējuma izdarītāju;

un Regulas 6.panta pirmās daļas d) apakšpunkts  - datu subjekta vitāli svarīgo interešu aizsardzībai

3.7.2.    

Personāla pārvaldība un grāmatvedības organizēšana

a)  Personāla atlase

b)  Darba tiesisko attiecību nodibināšana un uzturēšana

c)   Normatīvajos aktos noteikto priekšrocību un atvieglojumu noteikšana un citi ar darbinieku motivēšanu un darba apstākļu uzlabošu saistītu procesu uzturēšana un nodrošināšana

d)  Finanšu uzskaites vešana, apstrādājot tādus personas datus kā:

1.      darbinieku identificējoša informācija,

2.      informācija par darba pienākumiem,

3.      prombūtni,

4.      komandējumiem,

5.      darbinieku novērtēšana,

6.      norēķinu iestādes konts,

7.      saņemtais atalgojums,

8.      aprēķinātie nodokļi un atvieglojumi,

9.      izrakstītie un apmaksātie rēķini,

10.  parādi,

11.  u.tml.

Pārziņa un Datu subjekta savstarpējais līgums (Regulas 6. panta pirmās daļas b) apakšpunkts), Pārziņa juridisko pienākumu izpilde (Regulas 6. panta pirmās daļas c) apakšpunkts), Pārziņa leģitīmā interese (Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts) – nodrošināt efektīvu darba vidi un finanšu resursu apsaimniekošanas sistēmu

3.7.3.    

Lietvedības vešana un arhīva uzturēšana

a)  Lietvedības sistēmas uzturēšana un lietvedības procesa organizēšana

b)  Arhīva uzturēšana un dokumentu arhivēšana (kā arī nodošana citiem arhīviem)

c)   Dokumentu iznīcināšana

d)  Apstrādāto personas datu kategorijas: jebkādas, atkarīgā no konkrētās informācijas vienības rakstura, piemēram:

Pārziņa leģītīmā interese organizēt darbību (Regulas 6. panta pirmās daļas f) apakšpunkts)

3.7.4.    

Pārziņa pamatdarbības atbalsta nodrošināšana

a)    Pakalpojumu līgumu noslēgšana un uzturēšana;

b)  Pakalpojumu uzskaite un apmaksas par tiem iekasēšana;

c)   U.c. pakalpojumi

Līguma saistību starp Pārzini un Datu subjektu izpilde vai, ievērojot Datu subjekta izteiktu gribu, savstarpējo līgumisko attiecību nodibināšana (Regulas 6. panta pirmās daļas b) apakšpunkts)

 

4.   Cita informācija

4.1. Šis informatīvais paziņojums pēc nepieciešamības var tikt mainīts. Aktuālā informatīvā paziņojuma versija ir publicēta šajā interneta Vietnē.

4.2. Informācija, kas saistīta ar sīkdatņu izmantošanu pieejama šeit: https://distribution.severstal.com/lat/about/cookie-policy/

4.3. Pēdējās izmaiņas 2021. gada 3.augustā

4.4. Piezīme! Konstatējot, ka Vietne pilnībā vai daļēji nedarbojas, darbojas nekorekti, pieprasa veikt netipiskas darbības (piemēram, bet ne tikai, veikt programmu vai to daļu uzstādīšanu apmeklētāja datorā), aicinām nekavējoties sazināties ar Pārzini!